duminică, 10 aprilie 2011

Mihai Petre- E si el om; cu bune, cu rele, ca noi toti


Povestea lui Mihai......Mihai Petre:
S-a nascut in localitatea prahoveana Campina, in 1980, sub semnul berbecului. A absolvit in 1998 liceul "Forestier" Campina, Sectia Finante - Contabilitate. Si-a urmat drumul spre Bucuresti si, in 2002, isi ia licenta in Managementul Resurselor Umane la Academia de Studii Economice.
Pasiunea pentru fotografie a descoperit-o de mic copil, la vîrsta de 10 ani, cand developa impreuna cu varul lui intr-un atelier improvizat, la bunici, pozele facute cu binecunoscutul aparat Smena. Anii au trecut si Mihai si-a continuat pasiunea pentru fotografie in timpul liber, in vacante si la zilele de nastere ale colegilor. A trecut liceul, a trecut si facultatea si, odata cu evolutia tehnologiei, pasiunea lui pentru fotografie a crescut si ea.
Dupa o ascensiune rapida in domeniul bancar (in 2003 intra in echipa Raiffeisen Bank pe care o paraseste 3 ani mai tarziu pentru ABN AMRO Bank), Mihai hotaraste sa ia viata de la inceput. In aprilie 2008 renunta la un job challenging in ABN AMRO Bank pentru o noua provocare: Spania, lasand in urma pe cei dragi: parintii, prietenii, dar si locurile frumoase unde a copilarit.
O noua viata, o veche pasiune... S-a mutat intr-o alta tara (Spania) cu sperante noi si vechi pasiuni: dorinta de a se exprima prin fotografie, de a transmite sentimente dincolo de obiectivul rece al camerei de fotografiat.
Sansa i-a suras in luna noiembrie, cand a fost invitat sa-si expuna lucrarile la prima ediţie a "Expozitiei Artistilor din Estul Europei" organizata de catre Universitatea Rey Juan Carlos din Spania. A ales sa expuna o parte din lucrarile sale favorite: " Inca o zi departe de casa", "Fereastra Sperantei", "O zi din viata unui imigrant", etc. In decembrie 2008 primeste premiul Comunitatii Romanilor din Spania la categoría “Artisti”.
"O farama din ideile mele" asa cum ii place sa spuna despre blogurile lui (http://www.flickr.com/photos/mihaipetrehttp://mihaipetre.mifotoblog.com) gazduiesc lucrari dragi lui, momente unice surprinse in zile obisnuite din viata unui pamantean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu