duminică, 10 aprilie 2011

Andra-O femeie obişnuită

Numele ei este Andra. S-a născut la Câmpia Turzii şi la porţile norocului, într-o familie care iubea muzica.

Părinţii ei spun că, înainte de a vorbi, a îngânat cântecele auzite de la ei. Când a urcat prima dată pe o scenă, era o pitică înfofolită într-un costum naţional. Primele aplauze au făcut-o să se simtă mai înaltă, mai curajoasă. Era... un om mare, ce mai!

Au urmat ani în care vârsta ei se măsura în cântece; cu cât învăţa mai multe, cu atât se apropia de ziua în care visa ca, la poarta casei, să oprească un dovleac ce urma să se transforme într-o caleaşcă.

La Bucureşti, n-a ajuns într-o caleaşcă, a venit cu trenul. S-a obişnuit greu cu tumultul Capitalei, cu ritmul alert al dialogurilor. Era ca şi cum s-ar fi înscris într-o cursă, la capătul căreia constata că are nevoie de patine cu rotile şi vreo două perechi de aripi.

După o primă apariţie televizată, putea să jure că nu va mai călca într-un studio. Reflectoarele, microfoanele, monitoarele, toate o ameţiseră şi nu mai voia să dea piept cu atâtea emoţii. Un întelept chinez spunea că o călătorie de o mie de mile începe cu un pas. Avea dreptate. Au urmat primele înregistrări, primele videoclipuri, primele concerte. Şi-a făcut mulţi prieteni, s-a obişnuit cu lumina reflectoarelor şi a învăţat să se concentrez doar pe ceea ce este mai important: să cânte în aşa fel, încât spectatorii să intre în aceeaşi vibraţie cu ea, să aleaga piese în care orice om să se regăsească.

Nu face parte din categoria cântăreţelor care îşi pregătesc mai mult vestimentaţia decât vocea. Când începe să cânte, nu mai contează decât fluidul energetic dintre ea şi cei care o ascultă. Nu este aroganta şi nu suferă de vedetism. Nu-i place să vorbească doar ca să se audă vorbind. Nu se ceartă cu nimeni şi nu o interesează scandalurile. Nu e invidioasă şi nici nu este roasă de orgolii. "Pentru că eu iubesc oamenii, din tot sufletul meu. Şi întâlnirea cu ei este o imensă bucurie. Şi-mi place să mă strige lumea: „Andra!"."



(Acest post este original din http://www.andramusic.ro/ro/site/2/despre-mine/ , editat de mine)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu